Karper info
TopArtikelen
Aantal Bezoekers

   Bezoekers

   Bezoekers online


De blow out rig is een rig waar een “sliding” rigring het hoofdonderdeel is.

Bij een “blow out” van de karper zal de haak minder snel reageren op de beweging van de uitgespuwde boilie,en geeft de haak luttelijke tienden van een seconde meer de tijd om te draaien en te prikken.Bij deze rig wordt meestal gebruik gemaakt van een haak met een Lange steel, de Korda Longshank X wordt gebruikt bij de toegevoegde afbeeldingen.

Men heeft verscheidene manieren om deze rig te maken, Fox heeft speciale rubbers en rigrings hiervoor ontwikkeld en zijn van zeer goede kwaliteit.

Het vervaardigen.

Men neemt een onderlijnsoort naar eigen keuze, mijn voorkeur gaat naar een gecoate onderlijnsoort omdat het de eigenschap heeft minder snel in de war te gooien.

Ik doe over een lengte van 20 cm de coating weg, en maak aan het uiteinde een kleine lus om men aas aan te bevestigen.Op een cm of 3 – 4 ( naargelang het aasgrootte ) plaats ik een rigring, en maak deze vast met een dubbele platte knoop.

Ik doe de rigring over de haakpunt en klem hem vast op de steel ter hoogte van de haakpunt – tot weerhaak.

Dan knoop ik mijn rig met de knooploze knoop. In mijn geval zet ik er nog een korte La op, maar ik let wel op dat de krimpkous niet voorbij de knoop op de steel komt, dit om zoveel mogelijk “slidingplace” aan de rigring te geven, elke mm telt.Men stoomt de krimpkous, lichtjes naar binnen gebogen en maak de rig verder af naar eigen voorkeur met wartel,putty en afhouder.

Bij gebruik van de Fox rigring en rubber, schuif ik de rigring over de haaksteel en schuif het rubber over de punt van de haak, dit met de bolle kant naar beneden zodat het puntje van de rubber naar de haakpunt wijst. Ik plaats deze rubber in de bocht van de haak. Aan de rigring knoop ik een hair voor bodemvisserij, voor pop-up een baitband of werk ik met een schuivende lus.

Bij een pop-up presentatie geef ik maximaal 1 cm tussen aas en haakbocht en balanceer ik uit met putty net achter de krimpkous, ik maak ook gebruik van Shot on the Hook,deze kan je ook terugvinden op onze rigpagina's.


Creatie datum : 28/10/2008 : 12:14
Laatste wijziging : 28/10/2008 : 12:15
Categorie : rigs
Pagina gelezen 8381 keren


Print preview Print preview     Print deze pagina Print deze pagina


Er heeft nog niemand gereageerd.


Dit zijn de laatst gevangen karpers door mij.


10-07-2010 3 pond 3-07-2010 12 pond 13-06-2010 24 pond 30-05-2010 18 pond 08-10-08 24 pond 08-08-08 8 pond 08-07-08 16 pond 08-04-08 6 pond

Deze foto's zie je groter in het fotoboek en nog veel meer.

Contact me

email.jpg

 
karper films

Boven