Karper info
Wie zijn wij Aangeboden en gevraagd Alles over de karper
De Vinkeveense Plassen Materiaal Visserijwetgeving rigs TopArtikelen
Aantal artikelen: 36
Top 5 gelezen • zig-rig • De eilanden • Boilie mix • Voerboot • watertemperatuur Laatste 3 toegevoegd • fuzz • watertemperatuur • Gevraagd Aantal Bezoekers
Bezoekers Bezoekers online |
Hier onder de meest gebruikte partikels en hun bereidingswijze Tijgernoten
Een aas dat enige gewenning nodig heeft op een water, maar daarna dan ook zeer goed werkt. Ongeveer 24 uur laten weken in ruim water, daarna koken met suiker, laat de tijger- noten daarna nog 2 dagen staan in het kookvocht aan- gevuld met oud bruin bier, hier door gaan de noten lekker gisten en komt hun specifieke geur te voorschijn.
Mais Een gerenommeerd aas. Zorg er wel voor dat je de droge maïs goed laat voor weken en daarna kookt. Voorweken ongeveer 12 tot 36 uur, daarna 10 tot 15 minuten koken. op vele wateren is het zo overdadig gebruikt dat de vis bij het zien van de maïs er met een grote boog om heen gaat. Op een water waar echter nog maar weinig is gevist is maïs nog steeds en prima aas dat vrijwel instant werkt. Duivenvoer Hier voor geldt zo'n beetje hetzelfde als voor maïs, goed instant voer Hennep Hennep is vooral bij de witvissers een veel gebruikt voer. Hennep heeft een zeer sterke geur, zodat de vis het makkelijk kan vinden. minimaal een etmaal laten weken en daarna koken tot de hennep kiemen te voorschijn komen. Kikkererwten
Een vaak vergeten maar zeer goed aas, het is zeer gemakkelijk aas om tijdens het weken een geurtje of kleurtje mee te geven, eenvoudig wat flavour of kleurstof toe voegen aan het water. Ongeveer 12 uur laten weken, en dan nog 20 minuten koken. Tarwe In combinatie met hennep een ideale mix voor een voerplek. Ongeveer een dag laten weken, daarna afgieten en opnieuw 12 uur laten weken in heet water. Pellets In de meeste hengelsportzaken te verkrijgen, zeer goede lokeigenschappen door de sterke specifieke, vaak visgeur. In verschillende afmetingen en persingen te verkrijgen, hoe harder de persing, hoe langzamer de pellet oplost in het water. Pinda's
Een zeer goed maar niet ongevaarlijk aas, kook de pinda's (ongebrande) ongeveer 2 tot 3 uur, verschoon meerdere malen het water, tijdens het verwarmen komt uit de pinda blauwzuur, dit is schadelijk voor zowel karper als mens. Gebruik pinda's in gepaste mate en ga er geen grote voercampagnes mee houden.
Creatie datum : 21/09/2008 : 22:07
Dit zijn de laatst gevangen karpers door mij. Deze foto's zie je groter in het fotoboek en nog veel meer. | Contact me
karper films
bovenwater
onderwater
|