De Vinkeveensekarpers.nl

http://www.vinkeveensekarpers.nl/

fuzz (rigs)

Tube

Dit systeem kan op twee manieren gevist worden; zowel horizontaal als verticaal.

De horizontale vismethode zal geen verdere uitleg behoeven omdat het de standaard vismethode is met als verschil dat de tube op een dergelijke manier voorzien is van een Fuzz-coating dat de vis geen onraad voelt wanneer zijn over de tube schuurt.

De verticale vismethode is een relatief nieuw systeem dat momenteel door de consultants veelvuldig gebruikt wordt en waarbij de resultaten opmerkelijk positief te noemen zijn.

Hierbij wordt de lijn verticaal onder een speciaal gemonteerde polyball gemonteerd waarbij de rig plat op de grond ligt naar het lood en vanaf het lood de lijn recht naar boven gericht is waardoor de veiligheidszone van de karper vergroot wordt.

Door het gebruik van het speciale The Fuzz Tube System ontstaat een imitatie van wier, rietstengel of tak waar de karper geen schrik- en vluchtgedrag voor vertoond wanneer hij tegen de tube schuurt.

Zou hij de lijn of een standaard tube voelen is de kans groot dat hij dit als negatief herkent, zeker op dressuurwater, en ervandoor zwemt.

Een geniale ontwikkeling die mogelijkerwijze veel meer vis zal gaan opleveren.


lood


Het Fuzz Lead System maakt dat het lood onderwater oogt als een bosje wier en kan door de visser al naargelang de bodemstructuur korter geknipt worden.

Echter, een van de belangrijkste features is natuurlijk dat wanneer de vis over het lood zwemt hij een natuurlijke ondergrond voelt.


Haak

Als basis type is gekozen voor de Gamakatsu A1 Specimen Hook in de kleurstelling 'Silt', die speciaal bedacht is voor de bodemvisserij. Echter kan hij ook als drijfvuil imitatie aan de oppervlakte gevist worden. Deze haak is universeel inzetbaar en aan te passen aan de bestaande omstandigheden van het water. De gebonden materialen zorgen voor een zeer laag gewicht van de haak ten opzichte van de 'kale' haak. Tevens krijgt de haakpunt meer tijd om te draaien aangezien het geheel trager uitgespuwd kan worden door het bijna gewichtloze geheel. Ook is het gevoel en de zichtbaarheid compleet afwijkend van alle tot nu toe gebruikte haken.


bron Spro Strategy